FAQ

Her kommer en række spørgsmål, som rusvejlederne får stillet rigtig mange gange i løbet af en rusperiode. Nedenfor kan du finde deres svar. Skulle du alligevel sidde inde med flere/andre spørgsmål, så kontakt din rusvejlere. Alle rusgrupper har en kontaktperson, som du personligt kan kontakte. Denne person bliver dog først valgt i starten af august, men hold øje med vores hjemmeside for mere information.

Q: Jeg kan se, at rusvejledningen strækker sig over 14 dage. Skal jeg være til stede alle dage?

A: Rusvejledningen er ikke obligatorisk, men det er en vigtigt for at få en god start på RUC, da du får megen nyttig og vigtig information. Samtidig er rusvejledningen starten på det sociale liv, der kommer til at være i dit hus resten af studiet.

Q: Har jeg mulighed for at tage på arbejde under rusvejledningen?

A: Som udgangspunkt ja. Dog er der nogle dage, som er vigtigere end andre, så vi vil råde dig til at kontakte dine rusvejledere omkring hvilke dage, der er bedre at gå glip af end andre. Alle rusgrupper har en kontaktperson, som du personligt kan kontakte. Denne person bliver dog først valgt i starten af august, men hold øje med vores hjemmeside for mere information.

Q: Er hver dag i rusvejledningen et heldagsarrangement?

A: Nej, det varierer hvor lang tid, der er program på de forskellige dage. Men som udgangspunk skal du regne med, at der vil være program fra kl. 9:00 - 17:00. Efterfølgende er der oftest arrangeret uformelle sociale aktiviteter.

Q: Jeg kan se, at rusturen er over flere dage. Skal jeg være til stede alle dage?

A: Rusturen er ikke obligatorisk, men vi anbefaler, at man er til stede under hele rusturen, da den er en vigtig del af starten på det faglige og sociale liv på RUC. Rustursstederne er derudover placeret forskellige steder i landet langt fra RUC. Hvis du allerede nu ved du ikke kan deltage i hele turen, bør du kontakte dine rusvejledere for allerede nu at planlægge, hvordan du kan være mest muligt til stede.

Q: Der står en person, og siger han/hun er rusvejleder. Hvad betyder det?

A: Rusvejledningen består af omkring 200 frivillige studerende, som bruger en måned af deres sommerferie på at lave en god og fed introduktion til RUC. De bliver kaldt for rusvejledere. Uden disse frivillige mennesker vil det ikke være muligt at lave en rusvejledning på RUC.

Q: Jeg har fået min semesterplan og kan se, at jeg har utrolig mange fridage. Skal jeg ikke være mere på studiet end nogle få timer om ugen?

A: RUC er et universitet. På universiter er selvstudier i højsædet. Selvom man kun har enkelte forelæsninger på en uge, er det ikke ensbetydende med, at man ikke er studieaktiv. Forberedelsestid til forelæsningerne fylder meget. Desuden er halvdelen af undervisningen på RUC projektarbejde, som ikke er skemalagt.

Q: Jeg kan se, at mit semester slutter tidligt, betyder det, at jeg har en lang juleferie?

A: Nej. Halvdelen af dit semester består af projektskrivning. Når forelæsningerne slutter, begynder den intensive periode, hvori man skriver projekt med sin gruppe. Dette er et fuldtidsstudie, indtil I afleverer engang i december.

Q: Bliver der taget højde for specielle behov under rusturen såsom handicap, veganer, vegetar, allergi eller andet?

A: Ja, men det er dit ansvar at informere om eventuelle specielle behov. Men så bliver du også mødt af en håndfuld fleksible rusvejledere. Alle rusgrupper har en kontaktperson, som du personligt kan kontakte. Denne person bliver dog først valgt i starten af august, men hold øje med vores hjemmeside for mere information.

Q: Hvornår ligger min rustur?

A: Dette får du at vide den første dag, du starter på RUC, og du kan også finde datoerne her på hjemmesiden under "Rusture" i menuen til venstre. 

Q: Jeg kommer sent hjem fra ferie og kan ikke deltage de første dage af rusperioden. Hvad gør jeg?

A: Kontakt din rusgruppe og informer dem om din situation, så skal I nok finde en løsning sammen. 

Q: Kan jeg få hele programmet for rusperioden?

A: En del af programmet er ”hemmeligt”, men du kan få tidspunkterne at vide, samt relevansen af de enkelte dage.

Q: Hvor gammel bliver en ræv?

A: 27 år.

Q: Hvad vil det sige at gå i et hus?

På RUC går du ikke i en klasse, som du kender det fra gymnasietiden. Her er du en del af et hold med omkring 120 andre studerende. Det er disse studerende, som du har forelæsninger med, samt danner grupper med til projektskrivningen. I får tildelt jeres egen bygning, som på RUC kaldes et hus.

Q: Jeg har 800 andre spørgsmål! Hvem kan jeg kontakte?

A: Alle rusgrupper har en kontaktperson, som du personligt kan kontakte. Denne person bliver dog først valgt i starten af august, men hold øje med vores hjemmeside for mere information.